linguale beugels

Traditionele brackets

linguale beugels

Lingual beugels zijn state-of-the-art, volledig op maat gemaakte beugels, gemaakt met geavanceerde tandheelkundige scanning en 3D-technologie. Niet elke orthodontist biedt linguale beugels aan omdat gespecialiseerde training vereist is om linguale beugels te beoordelen, aan te passen, aan te brengen en aan te passen. Orthodontie aan de Maas in Venlo & Panningen, gespecialiseerd in linguale beugels.

Waarom linguale beugels?

Linguale beugels zijn de meest aantrekkelijke optie voor patiënten die totale discretie wensen. Linguale bretels bieden voordelen voor muzikanten die een blaasinstrument bespelen; voor sporters die contactsporten beoefenen; voor modellen en acteurs, en iedereen in het publieke oog die zijn tanden wil rechtzetten en de meest onopvallende optie nodig heeft. Vooral in Hollywood zijn ze populair.

Ze kunnen de ultieme oplossing bieden voor patiënten die alleen de zes boven- en ondertanden willen rechtzetten. Een beugel is de beste optie om je zelfvertrouwen op peil te houden. Ze zijn voor mensen van alle leeftijden.

.

Hoe werken een linguale beugel?

Het principe achter alle soorten beugels is om de tanden naar een betere positie in de mond te brengen en de tanden recht te zetten voor een aangenamere glimlach en een betere mondgezondheid en -functie.

Linguale beugels werken net als traditionele metalen beugels. Linguale bretels zijn gemaakt van roestvrij staal en soms titanium. Ze bieden dezelfde werkzaamheid. Het verschil is dat metalen beugels worden gemaakt met standaard onderdelen, terwijl linguale beugels volledig worden aangepast aan uw gebit, uw specifieke behoeften en doelen.

Linguale beugels hebben dezelfde onderdelen nodig als traditionele metalen beugels, inclusief beugels, draden en banden, en elastiekjes die nodig kunnen zijn om de tanden in de juiste uitlijning te brengen.

.

Hoe worden ze gemaakt?

Lingual braces worden gemaakt met behulp van CAD/CAM-technologie en 3D-beeldvorming. Er worden digitale afdrukken gemaakt voor de patiënt en speciale software ontwerpt de beugel. Lingual braces worden aangepast aan uw specifieke behoeften en doelen.

Eenmaal gemaakt, worden ze met speciaal tandcement op de achterkant van de tanden aangebracht.

Overwegingen voor levensstijl

  • Linguale beugels hebben vergelijkbare problemen als traditionele metalen beugels, inclusief het beïnvloeden van de spraak gedurende de eerste paar weken totdat je je aanpast.
  • Er zijn bepaalde voedselbeperkingen en belangrijke reinigingsinstructies die strikte naleving vereisen. Maar omdat de beugels aan de achterkant van de tanden zitten, zit voedsel dat vast komt te zitten meestal achter in de tanden en zal het niet duidelijk zijn voor de mensen om je heen!
  • Plaatsing en aanpassingen vereisen deskundige vaardigheid en afspraken kunnen langer duren omdat de achterkant van uw tanden moeilijker toegankelijk is.
  • Ze zitten dicht bij je tong wat in eerste instantie een zere tong kan veroorzaken.
  • Uw behandelplan is gebaseerd op uw specifieke behoeften. Doorgaans dragen patiënten ze tussen één en drie jaar. Dit wordt gevolgd door het gebruik van een retainer om uw resultaten te behouden.
  • Een beugel is duurder omdat alles wordt aangepast aan uw mond en uw specifieke behoeften.
  • Traditionele beugels kunnen witte vlekken op de tanden veroorzaken wanneer de beugel wordt verwijderd. Met een linguale beugel worden eventuele witte vlekken op de achterkant van uw tanden verborgen.
  • Niet alle patiënten zijn goede kandidaten.

Krijg een professionele diagnose en leer over al uw behandelmogelijkheden voor rechte, goed uitgelijnde tanden en een gezonde, mooie glimlach, neem contact op met Orthodontie aan de Maas in Venlo & Panningen.

Venlo: Lambertusplein 48

5921 JK Venlo, Nederland.

077-3989191

Bel ons vandaag!

Openingstijden

Ma - Vr: 08:00 - 12:30 & 13:30 - 17:30 Za & Zo: Gesloten

Panningen: Steenbakkersstraat 12

5981 WT Panningen, Nederland

077-2061115

Bel ons vandaag!

Openingstijden

Ma - Vr: 08:00 - 12:30 & 13:30 - 17:30 Za - Zo: Gesloten

Facebook & Instagram

@orthodontieaandemaas
nl_NLNederlands
× WhatsApp