Invisalign versus traditionele beugels

Invisalign

Invisalign versus traditionele beugels

Hedendaagse orthodontische behandelingen zijn ontworpen om onopvallend en praktisch te zijn. We hebben het geluk dat we veel effectieve opties hebben om tanden recht te zetten en uitlijning te corrigeren. De twee meest populaire zijn Invisalign en traditionele beugels.

Invisalign en traditionele metalen beugels hebben elk hun eigen voordelen. Nu zijn er niet-metalen, tandkleurige opties die beugels minder opvallend maken, ongeacht de leeftijd. Het doel is een verbeterde beet, minder slijtage van het gebit, verbeterde mondhygiëne en een gezonde, zelfverzekerde glimlach.

Wat het beste voor u is, kan alleen worden bepaald door een door het bestuur gecertificeerde orthodontist die de training, ervaring en expertise heeft om u de opties te bieden die u zullen helpen uw doelen te bereiken.

Invisalign

De doorzichtige trays van Invisalign zijn discreet, verwijderbaar, gemakkelijker schoon te houden en comfortabel. Maar de behandeling met Invisalign vereist toewijding en levert mogelijk niet de gewenste resultaten op als de patiënt een tiener is die het druk heeft met school en minder volwassen en verantwoordelijk is. Aligners kunnen gemakkelijk verkeerd worden geplaatst of vallen wanneer ze worden verwijderd om te eten, terwijl beugels permanent aan uw tanden zijn bevestigd, zodat ze de klok rond werken. Ook kan de orale anatomie van tieners snel veranderen en kunnen beugels snel worden aangepast om rekening te houden met deze veranderingen.

De Invisalign-behandeling kan eenvoudig in uw levensstijl worden geïntegreerd. U kunt de aligner verwijderen en uit eten gaan zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het poetsen van uw tanden. Invisalign is veel discreter en kan de sociale, professionele en persoonlijke schaamte van een metalen mond verminderen.

Invisalign biedt een aanzienlijk voordeel voor jonge en oudere volwassenen die in het verleden metalen beugels hadden en hun beugels niet droegen, waardoor de tanden terugkeerden naar hun scheve positie. Invisalign kan zorgen voor een noodzakelijke touch-up. Voor volwassenen die nog nooit een metalen beugel hebben gehad, kan Invisalign opeenhoping, scheve tanden en slechte occlusie corrigeren zonder de schaamte van metalen beugels. Patiënten die in een zichtbare rol werken in interactie met het publiek, kunnen met vertrouwen uit eten gaan of in het openbaar spreken zonder zich zorgen te maken over vastzittend voedsel en de noodzaak om hun beugel schoon te maken.

Volwassenen kunnen zich ertoe verbinden de aligners 20-22 uur per dag te dragen en zijn verantwoordelijk voor het om de twee weken vervangen van de aligners. Totale behandeltijd is van 9-15 maanden

.

Traditionele brackets

Traditionele beugels zijn effectief en betrouwbaar. Ze zijn gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal en zijn sterk en duurzaam. Ze zijn gefixeerd en bieden uitstekende controle over de tandbeweging. Naleving is geen probleem. En metalen beugels zijn kosteneffectiever. De totale behandelingsduur is 18-24 maanden.

Metalen beugels verplaatsen eerst de tanden bij de wortel en daarna de kronen. Invisalign kan dit type tandbeweging niet zo effectief bereiken. Metalen beugels zijn de beste keuze voor het fixeren van sterk geroteerde tanden.

Moderne bretels zijn kleiner en comfortabeler dan ooit. Metalen beugels zijn een betere keuze voor patiënten met complexe tandheelkundige problemen. Bretels zijn functioneler en efficiënter. Ze werken sneller om de tanden recht te zetten en grote gaten te dichten.

Uw orthodontist bewaakt uw voortgang en maakt de nodige aanpassingen om de beste resultaten te garanderen. Traditionele beugels vereisen regelmatige maandelijkse bezoeken aan de orthodontist om de strakheid aan te passen. Aanpassing kan ongemakkelijk zijn.

De nadelen zijn onder meer irritatie van de mond en de noodzaak om extra efficiënt te zijn in het poetsen van je tanden.

De beslissing of u metalen beugels of transparante aligners kiest, is persoonlijk op basis van uw doelen en uw behoeften. Praat met de experts van Sphinx Orthodontie. Wij helpen u bij het maken van de juiste keuze voor u.

Hoeveel kost Invisalign?

Er zijn veel factoren die de kosten van uw Invisalign-behandeling bepalen: hoe uitgebreid de problemen zijn die u wilt verhelpen, hoe lang uw behandelplan zal duren en de specifieke behandelingsdetails die door de arts zijn voorgeschreven. Om de kosten van Invisalign goed te bepalen, kunt u een consult inplannen bij Orthodontie aan de Maas Invisalign Provider in Venlo & Panningen.

Verzekering

Als uw tandartsverzekering orthodontische behandelingen dekt, komt u mogelijk ook in aanmerking voor Invisalign. Overleg met uw zorgverzekeraar over de dekkingsgraad van uw behandeling. Neem vandaag nog contact met ons op om een consult te plannen om te bepalen of Invisalign geschikt voor u is.

Venlo: Lambertusplein 48

5921 JK Venlo, Nederland.

077-3989191

Bel ons vandaag!

Openingstijden

Ma - Vr: 08:00 - 12:30 & 13:30 - 17:30 Za & Zo: Gesloten

Panningen: Steenbakkersstraat 12

5981 WT Panningen, Nederland

077-2061115

Bel ons vandaag!

Openingstijden

Ma - Vr: 08:00 - 12:30 & 13:30 - 17:30 Za - Zo: Gesloten

Facebook & Instagram

@orthodontieaandemaas
nl_NLNederlands
× WhatsApp