Dr. Tarek El-Bialy (externe consultant)

Dr. Tarek El-Bialy (externe consultant)

gecertificeerd orthodontist in Canada

Onderwijs en inzet voor permanente educatie

 • Bachelor in de tandheelkunde – Tanta University, Egypte
 • Residentie – Universiteit van Illinois in Chicago
 • Fellowship-training - Universiteit van Illinois in Chicago

Ik ben een fellow van het Royal College of Dentists of Canada en gecertificeerd door de American Board of Orthodontics. Daarnaast ben ik hoogleraar orthodontie aan de Universiteit van Alberta hier in Edmonton.

Een spannende tijd in de orthodontie

Het is een spannende tijd om orthodontist te zijn. Met revolutionaire behandelingen die worden ontwikkeld, opkomende technologieën en nieuwe materialen die beschikbaar komen, hebben we betere manieren om voor onze patiënten te zorgen. Door permanente educatie te volgen via cursussen, lezingen en conferenties, en door de nieuwste bevindingen in tijdschriften over mondzorg te lezen, blijf ik op de hoogte van de veranderingen.

Mijn patiënten vertrouwen erop dat ik hen de beste zorg en zorgervaring kan bieden. Permanente educatie zorgt ervoor dat ik hun verwachtingen overtreft.

Priveleven

Als ik niet voor patiënten zorg of studeer, ben ik graag buiten, vooral vissen en fietsen. Ik ben een fervent fan van het voetbal van Edmonton Oilers en Eskimo's.

Ik hou van sporten en mijn kantoor ondersteunt en sponsort veel lokale teams, waaronder de:

 • Edmonton Oil Kings
 • Confederation Park Cubs honkbal
 • Little League Big Legacy-project
 • Alberta Team Handbal Federatie
 • Voetbalclub Southwest Sting

Ik vind het heerlijk om betrokken te zijn bij onze gemeenschap, om zoveel mogelijk mensen en families te helpen en te ondersteunen.

 

American Board of Orthodontics Doctor Certification

De American Board of Orthodontics (ABO) werd opgericht in 1929. Het is de oudste en meest prestigieuze specialiteitsraad in de tandheelkunde. Het doel van de ABO is om de normen van de praktijk van orthodontie te verhogen, het publiek vertrouwd te maken met haar doel en idealen, en het publiek te beschermen tegen onverantwoordelijke en ongekwalificeerde beoefenaars.

De raad van bestuur handhaaft vier hoofddoelstellingen die door zijn missie worden ondersteund:

 • De kennis en klinische vaardigheden van afgestudeerden van geaccrediteerde orthodontische programma's evalueren door examens af te nemen en in de tijd beperkte certificaten af te geven
 • Klinische kennis en vaardigheden opnieuw evalueren door middel van het afnemen van hercertificeringsexamens gedurende de loopbaan van een diplomaat
 • Ter ondersteuning van de ontwikkeling van hoogwaardige programma's voor afgestudeerden, postdoctorale opleidingen en permanente educatie in orthodontie
 • Om certificeringsexpertise over de hele wereld te promoten en aan te moedigen

Board gecertificeerd worden

Om board-gecertificeerd te worden, moet een orthodontist slagen voor een strenge reeks schriftelijke en klinische onderzoeken, evenals een uitgebreide beoordeling van zijn of haar referenties. Het eerste proces om board-gecertificeerd te worden, kan vijf tot tien jaar duren. Eenmaal gecertificeerd, moet de orthodontist om de tien jaar opnieuw worden gecertificeerd om de door de raad gecertificeerde status te behouden.

Wat houdt het in om board-gecertificeerd te zijn?

Een board-gecertificeerde orthodontist, ook bekend als Diplomate of the American Board of Orthodontics, is vrijwillig onderzocht door zijn of haar collega's op basis van kennis en klinische vaardigheden. Door het bestuur gecertificeerd te worden, betekent dit het streven van de orthodontist naar voortdurende bekwaamheid en uitmuntendheid in orthodontie.

Dr. Tarek El-Bialy

Als uw persoonlijke orthodontist

 • Wij bieden orthodontie op maat.
 • Staat van de orthodontische zorg, die is afgestemd op uw specifieke behoeften.
 • Moderne kliniek. Geavanceerde technieken. Geavanceerde apparatuur.

Gepubliceerde artikelen

Venlo: Lambertusplein 48

5921 JK Venlo, Nederland.

077-3989191

Bel ons vandaag!

Openingstijden

Ma - Vr: 08:00 - 12:30 & 13:30 - 17:30 Za & Zo: Gesloten

Panningen: Steenbakkersstraat 12

5981 WT Panningen, Nederland

077-2061115

Bel ons vandaag!

Openingstijden

Ma - Vr: 08:00 - 12:30 & 13:30 - 17:30 Za - Zo: Gesloten

Facebook & Instagram

@orthodontieaandemaas
nl_NLNederlands
× WhatsApp