Keramische beugels

Traditionele brackets

Keramische beugels

Keramische beugels zijn een geweldige orthodontische optie die verkrijgbaar is bij Orthodontie aan de Maas in Venlo & Panningen, om uw droomglimlach te realiseren en uw mondfunctie en gezondheid te verbeteren.

Ze zijn comfortabeler, zien er beter uit dan metaal en werken beter dan aligners.

Keramische beugels zijn gemaakt van transparant tandkleurig materiaal. Zelfs de draden zijn transparant, of tandkleurig. Hierdoor vallen je beugels minder op. En ze zijn een populaire keuze voor volwassenen en tieners.

De voordelen van keramische beugels

De voordelen van doorzichtige keramische beugels zijn onder meer:

  • Ze zijn discreter en versmelten met je tanden
  • Ze zijn verkrijgbaar in verschillende tinten die kunnen worden aangepast aan uw tandkleur
  • Ze zijn sterk, veerkrachtig en niet-poreus zoals metaal
  • Ze worden op uw tanden gecementeerd en kunnen aan het einde van de behandeling gemakkelijk worden verwijderd zonder uw tanden te beschadigen
  • Ze zijn minder irriterend dan metaal en comfortabeler
  • Ze kunnen een breed scala aan problemen behandelen, van milde tot meer complexe gevallen dan Invisalign

Keramische beugels werken net als metalen beugels en worden op dezelfde manier aangebracht. Regelmatige aanpassingen zijn nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Omdat ze echter minder opvallen, zult u zich tijdens de behandeling minder zelfbewust en zelfverzekerder voelen over uw uiterlijk.

De nadelen van keramische beugels:

  • Keramische beugels zijn minder duurzaam dan metaal, wat betekent dat dit misschien geen goede optie is voor patiënten die contactsporten beoefenen.
  • Omdat keramische beugels minder duurzaam zijn dan metaal, kan het langer duren om de gewenste resultaten te bereiken.
  • Het meest uitdagende probleem is om ze schoon te houden omdat ze vlekken kunnen maken. Er is tandkleurige draad die zal vermengen met je beugel. De eigenlijke beugels mogen geen vlekken maken, maar de draden kunnen vlekken maken. Uw orthodontist A. Alobeid geeft instructies over het voorkomen en verwijderen van vlekken. Belangrijk is dat als u uw keramische beugel en tanden schoon houdt, ze hun discrete uiterlijk behouden.
  • Keramische beugels zijn vaak minder duur dan Invisalign en iets duurder dan metaal. Maar als u minder opvallende, doorzichtige beugels wilt, zijn ze het geld en de extra zorg waard.

Uw orthodontist is uw partner. Zij zullen hun expertise, een behandelplan en hulpmiddelen bieden om uw tanden recht te zetten en uw kaak uit te lijnen. U verbindt zich ertoe de instructies van uw orthodontist op te volgen om uw tanden schoon te houden en uw afspraken na te komen om uw vooruitgang te garanderen.

Neem contact op met Orthodontie aan de Maas in Venlo & Panningen voor meer informatie over al uw behandelmogelijkheden en de beste keuze voor uw specifieke behoeften en doelen.

Venlo: Lambertusplein 48

5921 JK Venlo, Nederland.

077-3989191

Bel ons vandaag!

Openingstijden

Ma - Vr: 08:00 - 12:30 & 13:30 - 17:30 Za & Zo: Gesloten

Panningen: Steenbakkersstraat 12

5981 WT Panningen, Nederland

077-2061115

Bel ons vandaag!

Openingstijden

Ma - Vr: 08:00 - 12:30 & 13:30 - 17:30 Za - Zo: Gesloten

Facebook & Instagram

@orthodontieaandemaas
nl_NLNederlands
× WhatsApp