Leven met beugels

Traditionele brackets

Leven met beugels

Nu je je beugel hebt, hoe verzorg je ze dan? Het is belangrijk dat u weet hoe u uw beugel goed kunt verzorgen tijdens uw gehele orthodontische behandeling.

Leven met beugels

Eten met een beugel

Maak je geen zorgen, je zult in een mum van tijd. Bijna alles weer kunnen eten!

Te vermijden voedingsmiddelen met een beugel:

  • Suiker in frisdranken zoals Ice Tea kunnen makkelijk gaatjes veroorzaken.
  • Vlees van het bot afkluiven is geen goed idee.
  • Kleverig voedsel - karamelsnoepjes, kauwgom, drop.
  • Hard voedsel - noten, harde snoepjes, lolly’s.
  • Voedingsmiddelen afbijten - appels, wortels, harde broodjes.

Pijn veroorzaakt door beugels en apparaten

Wanneer u voor het eerst uw beugel krijgt, merkt u misschien dat uw tanden en mond een beetje pijnlijk aanvoelen. Dit is volkomen normaal en we beloven dat je tanden niet voor altijd pijnlijk zal zijn! Om de pijn te verlichten, raden we aan een theelepel zout op te lossen in acht ons lauw water.

Als de pijn heviger is en niet weggaat na het spoelen, kunt u ook proberen een pijnstiller te nemen. Het is ook niet ongebruikelijk dat uw lippen, wangen en tong gedurende één tot twee weken geïrriteerd raken als ze harder worden en wennen aan de beugel. We geven je graag wat wax die je over de beugel kunt doen om de gevoeligheid te verminderen. Als je wax nodig hebt, laat het ons dan weten.

Losse tanden

Als je tanden een beetje los beginnen te voelen, maak je geen zorgen; dit is normaal! Uw beugel moet eerst uw tanden losmaken om ze in de juiste positie te krijgen. Als uw tanden eenmaal zijn verplaatst, zitten ze niet meer los.

Losse draden en banden

De draden en banden van uw beugel kunnen losraken. Neem in dat geval zo snel mogelijk contact met ons op, zodat we uw apparaat kunnen controleren en repareren. Als er een onderdeel van uw apparaat losraakt, bewaar het dan en neem het mee naar kantoor.

Als de losse draad irritatie aan uw lippen of wangen veroorzaakt, doe dan was of een nat watje over de gebroken draad om de pijn te verlichten.

Zorg voor uw apparaten

Beschadigde apparaten kunnen de duur van uw behandelingsproces verlengen, dus zorg goed voor al uw apparaten. Uw tanden en kaak kunnen alleen in de juiste positie komen als u consequent de elastiekjes, hoofddeksels, houder of andere hulpmiddelen draagt die door uw arts zijn voorgeschreven.

Sporten met een beugel

Game, Set, Match - we hebben geweldig nieuws voor sporters! Ook tijdens een orthodontische behandeling kunt u nog sporten! Als u aan sport doet, is het raadzaam een gebitsbeschermer te dragen om uw tanden en uw apparaat te beschermen. Laat het uw arts weten als u hulp nodig heeft bij het vinden van de juiste gebitsbeschermer voor de beste bescherming.

Controleer bij een sportnoodgeval onmiddellijk uw mond en apparaat op beschadigingen. Als u losse tanden of beschadiging van het apparaat constateert, neem dan direct contact op met ons kantoor. U kunt het ongemak tijdelijk verlichten door wax aan te brengen.

Venlo: Lambertusplein 48

5921 JK Venlo, Nederland.

077-3989191

Bel ons vandaag!

Openingstijden

Ma - Vr: 08:00 - 12:30 & 13:30 - 17:30 Za & Zo: Gesloten

Panningen: Steenbakkersstraat 12

5981 WT Panningen, Nederland

077-2061115

Bel ons vandaag!

Openingstijden

Ma - Vr: 08:00 - 12:30 & 13:30 - 17:30 Za - Zo: Gesloten

Facebook & Instagram

@orthodontieaandemaas
nl_NLNederlands
× WhatsApp