Patiëntenvoorlichting

Patiëntenvoorlichting

Patiëntenvoorlichting

Wij geloven in patiënteneducatie. Hoe meer je weet. Hoe beter uw beslissing zal zijn.

Hoe u foto's van uw tanden maakt voor virtuele consulten

Noodafspraakprotocol voor COVID-preventie

Paper gepubliceerd door Dr. Tarek El-Bialy

Interessante lezingen aanbevolen door Dr. Tarek El-Bialy

Educatieve video's

overbeet

wanneer u uw mond sluit, zijn de boven- en onderkaak en de tanden niet op één lijn, waardoor de bovenste voortanden de onderste voortanden bedekken. Het beïnvloedt het kauwen en belast de tanden en kaakspieren extra.

onderbeet

wanneer u uw mond sluit, steken uw onderkaak en tanden voor uw bovenste voortanden uit. Het beïnvloedt het kauwen en belast de tanden en kaakspieren extra.

Kruisbeet

wanneer de boven- en onderkaak niet op één lijn liggen en de boven- en ondertanden elkaar niet ontmoeten. Een kruisbeet beïnvloedt het aanzien van uw tanden, lippen en mond en kan hoofdpijn, gaatjes, kaakpijn en tandvleesontstekingen en tandenknarsen veroorzaken.

Diastemen tussen de tanden

wanneer er extra ruimte tussen de tanden is. Een spleet tussen de twee voortanden wordt een diasteem genoemd, maar het kan voorkomen tussen twee willekeurige tanden. Het kan je zelfbewust en beschaamd maken over je glimlach. Het kan ook de tanden aan weerszijden van de opening aantasten, waardoor ze gaan draaien en roteren.

Open beet

wanneer de boven- en ondertanden elkaar niet ontmoeten wanneer u uw mond sluit. Dit komt vaak voor bij kinderen met melktanden en kan het gevolg zijn van gewoontes zoals tongstoten, duimzuigen en kauwen op het uiteinde van een pen of potlood.

scheve tanden

wanneer de tanden te dicht bij elkaar staan en kantelen en draaien waardoor het moeilijk is om de tanden schoon te maken en bij te dragen aan tandvleesaandoeningen.

Venlo: Lambertusplein 48

5921 JK Venlo, Nederland.

077-3989191

Bel ons vandaag!

Openingstijden

Ma - Vr: 08:00 - 12:30 & 13:30 - 17:30 Za & Zo: Gesloten

Panningen: Steenbakkersstraat 12

5981 WT Panningen, Nederland

077-2061115

Bel ons vandaag!

Openingstijden

Ma - Vr: 08:00 - 12:30 & 13:30 - 17:30 Za - Zo: Gesloten

Facebook & Instagram

@orthodontieaandemaas
nl_NLNederlands
× WhatsApp