Traditionele brackets

Traditionele brackets

Metalen beugels

Metalen beugels zijn een manier om tandbeweging te bereiken en malocclusie te verhelpen. Ze zijn het meest voorkomende type beugel. Twee decennia geleden waren metalen beugels een bron van schaamte.

De metalen beugels van tegenwoordig zijn veel kleiner, platter, aantrekkelijker en comfortabeler dan in het verleden.

Patiënten van alle leeftijden kiezen metalen beugels om hen te helpen een rechte, mooie glimlach te krijgen.

Waar zijn beugels van gemaakt?

Uw beugel bestaat uit drie hoofdonderdelen:

  1. Beugels – Beugels worden aan de voorkant van uw tanden gelijmd met een speciale tandlijm die ze op hun plaats houdt. Ze houden boogdraden vast die de druk uitoefenen die de tanden beweegt.
  2. Boog draden - Boogdraden worden aan de beugels bevestigd. Het zijn dunne metalen draden die druk uitoefenen op de tanden om ze in de juiste positie te brengen.
  3. Bands – Elastieken zijn kleine elastiekjes, ook wel elastieken genoemd, die de boogdraden aan de beugels bevestigen om malocclusies te corrigeren.

Indien nodig kan een hoofddeksel worden gebruikt om de bovenmolaren te bewegen.

.

Hoe beugels werken

Beugels bewegen de tanden door constante druk op uw tanden uit te oefenen en na verloop van tijd brengen uw tanden langzaam in de juiste positie. Elke tand wordt onafhankelijk van de andere in de juiste positie gebracht.

Het proces maakt de tanden los om ze te verplaatsen. Dit gebeurt wanneer het bot dat de tand ondersteunt, wordt vervormd om de tand op zijn nieuwe locatie te ondersteunen. Zo zullen patiënten merken dat hun tanden los kunnen voelen terwijl de tanden bewegen, en dat het bot opnieuw wordt gemodelleerd.

Bij elke maandelijkse afspraak kan uw orthodontist de boogdraden aanspannen om meer spanning en druk op de tanden te creëren. Bij sommige patiënten zijn de beugels alleen niet voldoende om de tanden recht te zetten, dus moeten ze mogelijk dragen.

Aanpassingen kunnen pijn veroorzaken die kan worden behandeld met vrij verkrijgbare pijnstillers.

.

Hoe lang duurt het om resultaten te krijgen?

De duur van de behandeling hangt af van de complexiteit van de problemen en hoe goed patiënten de instructies opvolgen. Over het algemeen kan het enkele jaren duren voordat definitieve resultaten worden bereikt. Om die resultaten te behouden, kan het echter nodig zijn dat de patiënt een houder moet dragen. Een retainer is een op maat gemaakt hulpmiddel dat helpt om je tanden in hun nieuwe positie te houden. Ze zijn meestal gemaakt van doorzichtig plastic met enkele metalen draden om het apparaat op zijn plaats te houden. Het kan nodig zijn om een beugel te dragen tot zes maanden nadat uw beugel is verwijderd.

Wie is een goede kandidaat voor Invisalign?

Elke patiënt met een malocclusie en/of scheve, en verdraaide tanden.

Wat is malocclusie?

Mocclusie is de manier waarop uw boven- en ondertanden in elkaar passen. Malocclusie (slechte beet) is wanneer de boven- en ondertanden niet goed op elkaar aansluiten. Malocclusies omvatten:

  • Een onderbeet - een onderbeet is wanneer de onderste voortanden de bovenste voortanden bedekken en de bovenste kiezen niet op één lijn liggen met de onderste kiezen. Dit zorgt voor extra belasting van de tanden en kaak.
  • Een overbeet - een overbeet is wanneer de bovenste voortanden de onderste voortanden bedekken en de bovenste en onderste kiezen niet op één lijn liggen. Dit veroorzaakt abnormale stress en spanning op de tanden en de kaak.
  • Kruisbijten – Bij kruisbeten komen de boven- en ondertanden niet goed op elkaar af en beïnvloeden ze het uiterlijk van uw tanden, lippen en mond. Kruisbeten kunnen hoofdpijn, bederf, kaakpijn en tandvleesaandoeningen en tandenknarsen veroorzaken.
  • Scheve en overvolle tanden - Scheve tanden worden veroorzaakt door extra tanden, verloren tanden, geïmpacteerde tanden, abnormaal gevormde tanden. Ze kunnen ook het gevolg zijn van een onderontwikkelde kaak.

Metalen beugels zijn voor alle leeftijden

Traditionele metalen beugels zijn nog steeds de meest populaire, snelste en meest kosteneffectieve orthodontische behandeling die er is. Plan een consult in met Orthodontie aan de Maas om meer te weten te komen over al uw mogelijkheden voor een mooie glimlach en een gezonde mond.

Venlo: Lambertusplein 48

5921 JK Venlo, Nederland.

077-3989191

Bel ons vandaag!

Openingstijden

Ma - Vr: 08:00 - 12:30 & 13:30 - 17:30 Za & Zo: Gesloten

Panningen: Steenbakkersstraat 12

5981 WT Panningen, Nederland

077-2061115

Bel ons vandaag!

Openingstijden

Ma - Vr: 08:00 - 12:30 & 13:30 - 17:30 Za - Zo: Gesloten

Facebook & Instagram

@orthodontieaandemaas
nl_NLNederlands
× WhatsApp