Orthodontische condities

Orthodontie

Orthodontische condities

Scheve tanden zijn al eeuwenlang een vervelend probleem. Wanneer u problemen heeft met uw beet of de tandafstand, kan orthodontische zorg deze onregelmatigheden van de tanden en de kaak herstellen.

Orthodontie is de tandheelkundige specialiteit die ten minste twee jaar extra vereist voor de opleiding en licentiestatus van een tandarts. Het doel is het voorkomen, diagnosticeren en behandelen van gezichts- en tandonregelmatigheden. Orthodontie is waardevol voor kinderen en volwassenen.

Uw orthodontist van Orthodontie aan de Maas is uw partner met expertise, een behandelplan en hulpmiddelen om uw gebit recht te zetten en uw kaak uit te lijnen. U verbindt zich ertoe de instructies van uw orthodontist op te volgen om uw tanden schoon te houden, te controleren wat u eet en uw afspraken na te komen. Voor een gezonde, mooie glimlach is uw actieve deelname noodzakelijk.

Bij Orthodontie aan de Maas in Venlo & Panningen is het ons doel om elke patiënt te helpen het best mogelijke resultaat te behalen in de kortst mogelijke tijd. We zijn toegewijd aan het perfectioneren van uw glimlach en het verbeteren van uw gezondheid.

Wat is malocclusie?

Occlusie is hoe uw boven- en ondertanden en kaak in elkaar passen. Als ze niet goed zijn uitgelijnd, wordt dit malocclusie of een slechte beet genoemd. Malocclusie wordt vaak doorgegeven van je ouders.

Een malocclusie verstoort het juiste kauwen en de vertering van het voedsel dat u eet. Het beïnvloedt ook het vermogen om uw tanden schoon te maken en kan leiden tot gaatjes, tandvleesontsteking en kaakpijn. Mensen met scheve tanden kunnen zich onzeker voelen over hun aanzien.

Wat veroorzaakt scheve tanden?

Tanden kunnen scheef groeien, elkaar overlappen, gedraaid of gedraaid zijn. Soms zijn scheve tanden het gevolg van verdringing waardoor de tanden in scheve of gedraaide posities komen te staan. Soms staan tanden scheef omdat de boven- en onderkaak niet even groot zijn. Scheve tanden zijn meestal het gevolg van een malocclusie.

Waarom hebben mensen orthodontie nodig?

Het is niet alleen voor esthetiek. Scheve tanden kunnen uw gezondheid aantasten, tandvleesontstekingen veroorzaken, moeite met kauwen en spreken, overmatige slijtage van de tanden veroorzaken, uw slaap beïnvloeden en kaakpijn veroorzaken.

Het rechtzitten van scheve tanden en uw gebit geeft u die mooie glimlach en kan toekomstige gebitsproblemen voorkomen.

Welke orthodontische condities zijn te behandelen met orthodontie?

overbeet

wanneer u uw mond sluit, zijn de boven- en onderkaak en de tanden niet op één lijn, waardoor de bovenste voortanden de onderste voortanden bedekken. Het beïnvloedt het kauwen en belast de tanden en kaakspieren extra.

onderbeet

wanneer u uw mond sluit, steken uw onderkaak en tanden voor uw bovenste voortanden uit. Het beïnvloedt het kauwen en belast de tanden en kaakspieren extra.

Kruisbeet

wanneer de boven- en onderkaak niet op één lijn liggen en de boven- en ondertanden elkaar niet ontmoeten. Een kruisbeet beïnvloedt het aanzien van uw tanden, lippen en mond en kan hoofdpijn, gaatjes, kaakpijn en tandvleesontstekingen en tandenknarsen veroorzaken.

Diastemen tussen de tanden

wanneer er extra ruimte tussen de tanden is. Een spleet tussen de twee voortanden wordt een diasteem genoemd, maar het kan voorkomen tussen twee willekeurige tanden. Het kan je zelfbewust en beschaamd maken over je glimlach. Het kan ook de tanden aan weerszijden van de opening aantasten, waardoor ze gaan draaien en roteren.

Open beet

wanneer de boven- en ondertanden elkaar niet ontmoeten wanneer u uw mond sluit. Dit komt vaak voor bij kinderen met melktanden en kan het gevolg zijn van gewoontes zoals tongstoten, duimzuigen en kauwen op het uiteinde van een pen of potlood.

scheve tanden

wanneer de tanden te dicht bij elkaar staan en kantelen en draaien waardoor het moeilijk is om de tanden schoon te maken en bij te dragen aan tandvleesaandoeningen.

Dr. Ahmad Alobeid

is een gecertificeerde orthodontist, zijn passie is om fantastische glimlachen te creëren en het leven van zijn patiënten te verbeteren.

Venlo: Lambertusplein 48

5921 JK Venlo, Nederland.

077-3989191

Bel ons vandaag!

Openingstijden

Ma - Vr: 08:00 - 12:30 & 13:30 - 17:30 Za & Zo: Gesloten

Panningen: Steenbakkersstraat 12

5981 WT Panningen, Nederland

077-2061115

Bel ons vandaag!

Openingstijden

Ma - Vr: 08:00 - 12:30 & 13:30 - 17:30 Za - Zo: Gesloten

Facebook & Instagram

@orthodontieaandemaas
nl_NLNederlands
× WhatsApp