Poetsen en flossen

Traditionele brackets

Poetsen en flossen

Als u een beugel heeft, is het erg belangrijk om na elke maaltijd te poetsen en te flossen/rageren om uw tanden en tandvlees gezond te houden tijdens uw orthodontische behandeling. Als u hulp nodig heeft bij het kiezen van de juiste tandenborstel, tandpasta en tandzijde, vraag het ons dan en wij kunnen u helpen bij het kiezen van de juiste producten voor uw tanden en uw apparaat.

Poetsen met een beugel

Poets je tanden minimaal twee minuten na elke maaltijd met een zachte tandenborstel met kleine kop en fluoridetandpasta. Als alternatief kunt u een elektrische tandenborstel gebruiken om uw poetseffect te vergroten. Poets de buiten- en binnenkant van uw tanden met kleine, zachte, cirkelvormige bewegingen terwijl u de kop van de tandenborstel in een hoek van 45 graden ten opzichte van de tandvleesrand plaatst. Poets de kauwvlakken van je tanden en de binnenkant van je voortanden met korte, zachte heen-en-weergaande bewegingen. Besteed veel aandacht aan de gebieden rond uw beugels of andere apparaten.

poetsen met een beugel

Rageren met een beugel

Door na elke maaltijd te rageren, blijven uw tanden en beugel schoon, wat ook helpt om uw behandeltijd op schema te houden. Wij geven tijdens het plaatsen van de beugel uitleg over het gebruik van de rager en voorzien u rager en ragermaat zodat u direct kunt starten met het juist onderhouden van de beugel.

flossen met een beugel

Venlo: Lambertusplein 48

5921 JK Venlo, Nederland.

077-3989191

Bel ons vandaag!

Openingstijden

Ma - Vr: 08:00 - 12:30 & 13:30 - 17:30 Za & Zo: Gesloten

Panningen: Steenbakkersstraat 12

5981 WT Panningen, Nederland

077-2061115

Bel ons vandaag!

Openingstijden

Ma - Vr: 08:00 - 12:30 & 13:30 - 17:30 Za - Zo: Gesloten

Facebook & Instagram

@orthodontieaandemaas
nl_NLNederlands
× WhatsApp